Fırında Patlıcan Kızartması Tarifi

Manşet Haberler
0

 

Patlıcan Kızartma


Fırında Patlıcan Kızartması


Malzemeler:

- 2 adet orta boy patlıcan

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı biber


Yapılışı:

1. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.

2. Patlıcanları yıkayın ve dilimleyin.

3. Dilimleri bir kâseye alın ve zeytinyağı ile karıştırın.

4. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyin ve iyice karıştırın.

5. Patlıcanları fırın tepsisinde tek sıra halinde düzgün bir şekilde yerleştirin.

6. Fırına verin ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

7. Patlıcanlar altın rengi alana kadar pişirin.

8. Fırından çıkarıp servis yapın.

Dilerseniz yoğurt ile dilerseniz domates sosu ile servis edebilirsiniz. Tercihinize göre sade olarak ve üzerine yeşillik serperek süsleyip tükete bilirsiniz

Afiyet olsun!

Bir başka patlıcan tarifimiz ise Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır okuyabilirsiniz. 

Bu gün Fırında Patlıcan Kızartması Tarifi ile karsınızdaydık. Tarifimizi denedikten sonra tecrübenizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz.  

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
Üst